Wat is een livestream?

Wat is het? 

Livestreamen is eigenlijk het tot stand brengen van een live of rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Dit ken je bijvoorbeeld van televisie, waarbij zaken als een persconferentie, voetbalwedstrijd of een bezoek van de koning tijdens koningsdag live worden vertoond. Met “live” wordt dan bedoeld dat dit op het zelfde moment vertoond wordt als dat het plaatsvind. 

Livestreaming dienstVoor een livestream worden er diverse camera’s op locatie geplaatst en wordt er een internet verbinding tot stand gebracht. Zo kunnen de live beelden worden verzonden naar de kijkers. Doordat er op locatie ook techniek voor de regie aanwezig is, kunnen de beelden worden gecombineerd met bijvoorbeeld foto’s, powerpoint presentaties of eerder opgenomen interviews of video’s. Dit maakt livestreaming heel geschikt om – voor diegenen die niet bij het evenement aanwezig zijn – een erg complete en realistische indruk te krijgen van wat er gebeurt. 

Waar de livestream door de kijkers kan worden bekeken kan verschillen. Meestal gebeurt dit op een afgeschermde website, zodat de livestream niet zomaar voor iedereen zichtbaar is. Maar in sommige gevallen kan het ook wenselijk zijn om de uitzending openbaar te doen. In dat geval wordt er bijvoorbeeld gekozen voor platforms als Youtube of Facebook, zodat iedereen die dit wil, de uitzending kan volgen. 

Hoe werkt het voor de kijkers? 

Livestream meekijkenWanneer er wordt gekozen voor een afschermde livestream, krijgen de deelnemers vooraf een email met daarin een link en een wachtwoord. Ze hoeven niets te installeren op hun laptop, tablet of telefoon, maar kunnen rechtstreeks naar de website om in te loggen en daar te kijken. 

Wanneer er wordt gekozen voor een openbare uitzending, kan gebruik worden gemaakt van platforms als Facebook of Youtube. Men kan dan bijvoorbeeld op social media aankondigen dat er een livestream zal worden uitgezonden, waarbij men dan de link deelt waarop de livestream te zien is zodra deze is begonnen. Uiteraard kunnen de beelden ook worden opgenomen, zodat de uitzending uiteindelijk ook nog terug te zien is. 

Wat is onze service?

Vooraf bespreken we uiteraard jullie wensen met betrekking tot de getoonde beelden. We nemen het script van de uitzending of het evenement samen door en bepalen welke aspecten duidelijk in beeld moeten worden gebracht. Ook bekijken we samen wanneer en of er andere inhoud moet worden getoond dan de live beelden. Denk bijvoorbeeld aan een fotopresentatie van de overledene, een filmpje uit de kindertijd, of bijvoorbeeld een powerpoint presentatie tijdens een zakelijke presentatie. (hierbij is het overigens ook mogelijk om dit “split screen” te tonen, zodat de kijker zowel de presentatie als de spreker ziet). 

Op de dag zelf komen wij ruim van tevoren naar de locatie waar het zal gaan plaatsvinden. We installeren onze camera’s, microfoons en regie apparatuur. Daarna doen we een technische check om zeker te weten dat zowel beeld als geluid goed doorkomen. Vervolgens wordt de stream “open gezet” en kan de uitzending starten. Achteraf krijgt u van ons de getoonde livestream op USB stick nagestuurd. 

Hoe werkt livestreamen?

Wat is livestreamen? (Uitleg video)

Hoe werkt onze interactieve livestream?

Wat kunnen wij livestreamen?

Iemand een laatste eer bewijzen door op de uitvaart aanwezig te zijn. Door het  Coronavirus kan dit helaas niet altijd meer. Met onze techniek zorgen we er graag voor dat iedereen tóch mee kan kijken en zo toch nog het laatste afscheid kan nemen van een dierbare. Lees meer… 

Maanden voorbereiding en dan ineens blijkt die belangrijke presentatie niet meer door te kunnen gaan. Of wel? Met onze livestream kun je de presentatie gewoon houden, maar zit het publiek achter de laptop in plaats van in de zaal. Het is anders, maar nét zo effectief! Lees meer…

Een open dag is een belangrijk evenement voor de stabiliteit van uw organisatie. Met een livestream van uw open dag kunnen de kijkers tóch uw open dag bijwonen, live reageren en vragen stellen zodat u interactie kunt opbouwen met uw publiek. Lees verder om hier meer te weten te komen. 

De meeste bruiloften worden afgelast wegens het Coronavirus. Maar sommige huwelijksceremonies gaan wél door. Of je nu het ja-woord zegt in een kerkelijke setting of in in het gemeentehuis: Wij zorgen er met veel plezier voor dat jullie vrienden en familie live met jullie meekijken