Hoe open je Zoom vanuit de browser?

Soms heb je geen zin of tijd om een nieuwe applicatie op je computer te installeren, slechts voor één meeting. Of je hebt er de rechten niet voor doordat bijvoorbeeld de systeembeheerder van het bedrijf waar je werkt dit heeft geblokkeerd. Wanneer je deelneemt in een Zoom meeting, is er gelukkig ook de mogelijkheid om deel te nemen vanuit je browser. Je hebt dan eigenlijk alle essentiële functionaliteiten die je in de app ook zou hebben. Waarom dan nog een app downloaden? Dat levert een iets stabielere verbinding op en bovendien zitten er enkele (wat minder vaak gebruikte) functionaliteiten in de app.

Stappenplan voor het deelnemen aan een Zoom meeting in de browser

Stap 1: Open de Zoom link die je hebt gekregen toen je bent uitgenodigd voor de meeting.

Stap 2: Er verschijnt een popup waarin gevraagd wordt om de Zoom app te openen. Klik op “Annuleren”. 

Zoom openen vanuit browser stap 1

Stap 3: Klik onderaan in het scherm op “Join from Browser”. 

Deelnemen aan Zoom vanuit de browser stap 2

Stap 4: Als de meeting is beveiligd met een wachtwoord dien je dat nu in te vullen. Daarna vul je je (liefst volledige) naam in (1), selecteer of je je video en microfoon aan wilt zetten (2) en druk dan op “Join” (3).

Hoe neem je deel aan een zoommeeting vanuit de browser stap 3

Stap 5: Als de meeting al is begonnen wordt je nu in de meeting toegelaten. Is de meeting nog niet begonnen? Dan kom je in de wachtruimte terecht, waarna je toegelaten wordt zodra de meeting aanvangt. Je hoeft hiervoor dus niets te doen, alleen te wachten. 

Niet te bekijken in Internet Explorer

De livestream is het beste te bekijken in een Google Chrome of Mozilla Firefox browser. Internet Explorer is helaas gedateerd en heeft daarom niet de mogelijkheid om livestreams te kunnen bekijken. Over Safari horen we helaas ook veel klachten in combinatie met Zoom. Mocht je geen Google Chrome of Mozilla Firefox browser op computer / laptop geïnstalleerd hebben, dan raden wij het aan om deze alsnog te installeren. Hoe dat moet kun je hier lezen. 

Succes met de vergadering!

En tot slot…

Ben je op zoek naar een professionele livestream partner voor het verzorgen van interactieve livestreams of hybride events met enkele tot wel duizenden deelnemers? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden