colorcode green screen blue

Wat is de kleurcode van een green- en bluescreen?

Wat is een greenscreen?

Een green screen (groen scherm) of een blue screen in je studio opent een hoop nieuwe mogelijkheden. Een green- of blue screen maakt het mogelijk een livestream te doen met een fictieve achtergrond. Zo kunt je een video of afbeelding als achtergrond gebruiken die de kijkers zien.

De kleur groen (chroma) komt (normaliter) niet voor in het menselijk uiterlijk. Uiteraard hebben sommige mensen groene ogen, maar dit is niet het soort groen dat wij hier gebruiken. Hierdoor kan een computer de kleur groen of blauw wegfilteren zonder dat er delen van de mens verwijderd worden. De computer maakt alles dat groen of blauw is transparant en hier kun je de alternatieve video of afbeelding voor in de plaats zetten. Let wel op: je moet natuurlijk geen groene of blauwe kleding aantrekken als je voor een screen staat, want dan wordt dat ook weggefilterd! 

Chroma Key Green

Chroma Key Green is de kleur van green screens en wordt ook wel Chroma Green genoemd. Het scoort 354C in de Pantone Color Matching (PMS).  

Chroma Groen kan in verschillende kleurcodes worden opgesplitst om digitaal na te bootsen:

  • Green screen als RGB kleurcode: 0, 177, 64
  • Green screen als CMYK kleurcode: 81, 0, 92, 0
  • Green screen als Hex kleurcode: #00b140
  • Green screen als webveilige kleur: #009933

Chroma Key Blue

Chroma Key Blue is de kleur van blue screens en wordt ook wel Chroma Blue genoemd. Het scoort 2728C in de Pantone Color Matching (PMS).  

Chroma Blauw kan in verschillende kleurcodes worden opgesplitst om digitaal na te bootsen:

  • Green screen als RGB kleurcode: 0, 71, 187
  • Green screen als CMYK kleurcode: 90, 68, 0, 0
  • Green screen als Hex kleurcode: #0047bb
  • Green screen als webveilige kleur: #0033cc
 

En tot slot…

Succes! Ben je op zoek naar een professionele livestream partner? Neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden! Met, of zonder greenscreen!

Wie schrijft dit?

Hoi, ik ben Koen van der Weijden. Al ruim tien jaar hou ik mij bezig met DJ’s, photobooths, Silent Disco’s en tal van andere evenementen. In deze tien jaar heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb zelf ongeveer 400 bruiloften en andere evenementen mogen bijwonen, en ik hoor natuurlijk ook allerlei verhalen van mijn DJ’s en techneuten. Jaarlijks verlenen we onze diensten gewoonlijk op meer dan 1500 evenementen door heel Nederland en België. Maar dit jaar even niet: de uitbraak van het Coronavirus zette helaas een streep door (vrijwel al) onze gebruikelijke activiteiten. Afwachten zit niet in ons DNA, dus zijn wij gaan kijken hoe we mensen toch aanwezig kunnen laten zijn op evenementen en onze mensen aan het werk konden houden. Zo is onze Livestream Service ontstaan! 

Hopelijk hebben jullie wat aan de blogs die ik schrijf. Veel leesplezier!

Livestream koen van der weijden