Hoe lever ik bestanden aan?

Door de uitbraak van het Coronavirus is het volgen van een livestream een steeds normalere bezigheid. Echter er een organiseren is toch echt even iets anders. Je moet met een hoop rekening houden: de internetverbinding, of er voldoende licht in de zaal is, camerastandpunten, noem maar op. Deze blog geeft je handige tips over het aanleveren van bestanden voor de livestream. Veel leesplezier! 

Tip #1: Zorg dat je op tijd alle bestanden klaar hebt

Het gezegde luidt niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. En het is zonde om de helft van het werk te laat aan te leveren! Onze livestream techneuten bereiden de stream doorgaans een paar dagen voor het evenement goed voor. Dan is het van belang dat de wachtschermen al beschikbaar zijn. Komt er iemand presenteren? Zorg dan dat wij de namen en eventueel functietitel van degenen die gaan spreken ruim van tevoren (een paar dagen) hebben. Zo kunnen wij alles voorbereiden, nog een laatste check doen en hebben we geen last-minute geregel en stress om de presentatie te laten zien. 

Tip #2: Geef de bestanden duidelijke namen

Help onze livestream techneut een handje en geef de bestanden duidelijke namen. Dus niet ‘IMG_7089’, maar bijvoorbeeld ‘Foto Wachtscherm’ of ‘Presentatie spreker 1’. Zodoende is voor onze technicus duidelijk waar welk bestand voor gebruikt moet worden!

Tip #3: Stuur het draaiboek door

Maken jullie gebruik van een draaiboek, script en/of liturgie? Dan ontvangen wij deze graag. Wil je hulp bij het opstellen van een draaiboek? Ook daar hebben wij aan gedacht. Op deze pagina kun je ons template downloaden voor een technisch draaiboek. Tevens staat een ingevuld voorbeeld in het template om te laten zien hoe een ingevuld draaiboek er uit komt te zien. Stuur het draaiboek, script en/of de liturgie uiterlijk 5 werkdagen voor de livestream naar ons op. Zodoende hebben wij voldoende tijd om het te herzien en eventuele onduidelijkheden op te lossen. Op deze pagina kunt u naar ons template draaiboek gaan: www.livestream-service.nl/draaiboek.

Tip #4: Bestandstypen

Lever de bestanden aan in bestandstypen die veel gebruikt worden. Zo voorkom je dat we je bestand niet kunnen openen. Houd bij voorkeur de volgende lijst aan:

  • Presentatie: PowerPoint.
  • Afbeeldingen: Jpeg of png.
  • Logo’s: png zonder achtergrond.
  • Videobestanden: MP4, MPEG.

Tip #5: Gebruik je niet-standaard lettertypes in je documenten?

Een optie is om je bestand in PDF aan te leveren, dan ziet deze er overal hetzelfde uit. Wat ook kan is ons het lettertype-bestand (.ttf) toe te sturen, zodat wij deze op onze eigen computer kunnen installeren. 

Tip #6: Stuur alle bestanden digitaal naar ons op

Als je ons voorkeuren formulier nog niet hebt ingevuld krijg je daar de optie om bestanden toe te voegen. Heb je deze al ingevuld, maar nog geen bestanden geüpload? Of heb je daarna nog meer bestanden die nodig zijn? Stuur deze dan per mail of WeTransfer naar ons op: info@livestream-service.nl

En tot slot…

Veel succes met voorbereiden! Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips. Mocht je nog andere vragen hebben horen we heel graag van je! 

Wie schrijft dit?

Hoi, ik ben Koen van der Weijden. Al ruim tien jaar hou ik mij bezig met DJ’s, photobooths, Silent Disco’s en tal van andere evenementen. In deze tien jaar heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb zelf ongeveer 400 bruiloften en andere evenementen mogen bijwonen, en ik hoor natuurlijk ook allerlei verhalen van mijn DJ’s en techneuten. Jaarlijks verlenen we onze diensten gewoonlijk op meer dan 1500 evenementen door heel Nederland en België. Maar dit jaar even niet: de uitbraak van het Coronavirus zette helaas een streep door (vrijwel al) onze gebruikelijke activiteiten. Afwachten zit niet in ons DNA, dus zijn wij gaan kijken hoe we mensen toch aanwezig kunnen laten zijn op evenementen en onze mensen aan het werk konden houden. Zo is onze Livestream Service ontstaan! 

Hopelijk hebben jullie wat aan de blogs die ik schrijf. Veel leesplezier!

Livestream koen van der weijden